Electra Caldense rep el reconeixement d’Empresa Centenària

La distinció a aquesta empresa energètica pertanyent al grup l’Electra, fundat el 1917, va tenir lloc durant la Nit de les Idees, Nit de les Empreses

Electra Caldense, l’empresa del grup l’Electra dedicada a la distribució d’electricitat, ha rebut el reconeixement d’empresa centenària durant la tercera edició de la Nit de les Idees, Nit de les Empreses. El lliurament de la distinció va tenir lloc durant l’acte protocol·lari que es va celebrar el passat divendres 29 de juny a la seu del Centre d’Iniciatives Empresarials – Caldes Emprèn, espai municipal dedicat a l’impuls de projectes empresarials de nova creació.

empresa-centenariaLa Nit de les Idees, Nit de les Empreses és un esdeveniment anual en què s’atorguen premis a les millors idees, projectes i empreses de Caldes de Montbui.

Els premis tenen diferents categories amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, la innovació i la iniciativa emprenedora del teixit empresarial calderí: Millor Idea Jove, Millor Projecte Emprenedor, Millor Iniciativa Empresarial i Millors Iniciatives Innovadores dins d’Empreses.

A més a més, en cada edició s’entrega el Reconeixement Empreses Centenàries, adreçat als negocis del municipi que tenen més de 100 anys de trajectòria i que vol premiar la seva aportació històrica a l’economia local.

Més d’un segle essent l’energia de Caldes

Enguany, Electra Caldense ha estat una de les empreses guardonades en la categoria d’empreses centenàries. Aquesta empresa distribuïdora d’electricitat a Caldes de Montbui i les poblacions més properes del Vallès pertany al grup l’Electra, que està vinculat al sector de l’energia des de fa més d’un segle. La fundació de l’Electra va tenir lloc el 14 de setembre de 1917 per iniciativa d’un grup de prohoms calderins que volien millorar l’accés a la incipient xarxa elèctrica que es començava a implementar a Catalunya.

Actualment, l’activitat principal del grup empresarial de l’Electra segueix sent la distribució i la comercialització d’electricitat, però també compta amb plantes de producció i alhora ofereix un ampli ventall de serveis relacionats amb l’energia: instal·lacions elèctriques i d’energia tèrmica, distribució i comercialització de gas i, darrerament, serveis de telecomunicacions a través de fibra òptica.

En els darrers anys, l’Electra ha estès la seva activitat a altres comarques de Catalunya. Malgrat aquest creixement, l’Electra conserva la seu de totes les empreses del grup a Caldes de Montbui, on també manté una estreta col·laboració amb les institucions i empreses locals.

Els premis Nit de les Idees, Nit de les Empreses van ser lliurats per Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui; Núria Carné, regidora de Desenvolupament Econòmic; i els regidors Vicenç Personat, Pilar Aznar i Xavi Moreno. Després del lliurament dels guardons, l’expert en emprenedoria i pimes Jordi Puigdellívol de Sherpa.cat va oferir una ponència sobre els requisits per a l’èxit en els negocis. A banda de l’Electra Caldense Distribució, en la categoria d’empreses centenàries es van lliurar reconeixements a les empreses Pastisseria Casabayó, Hotel Balneario Broquetas, La Vallesana i Sagalés. Es poden consultar tots els premis aquí.

Publicacions recomanades