L’Electra assisteix al XXVII Congrés d’ASEME

L’Electra Caldense va participar al XXVII Congrés de l’Associació d’Empreses Elèctriques (ASEME), un esdeveniment que va tenir lloc els passats 26 i 27 d’octubre a Barbastre (Osca). Aquest congrés anual va ser una oportunitat única per a més de 150 professionals del sector energètic per reunir-se, aprendre i compartir idees noves, amb l’objectiu comú de fomentar el diàleg i impulsar una transformació positiva en el món de l’energia.

Participació d’Electra i altres autoritats

Una de les figures destacades d’aquest esdeveniment va ser Oriol Xalabarder, president d’ASEME i Conseller Delegat de l’Electra Caldense, qui va aportar una perspectiva innovadora i va compartir coneixements que van enriquir les discussions durant tot el congrés. Per part d’Electra, es va comptar també amb la participació de membres clau de l’equip, com Anna Domenjó, directora tècnica comercial a l’Electra Caldense Energia; Daniel Majó, adjunt a direcció – departament jurídic; i Xavier Bou, Deputy General Manager Business Development & Renewable Energy Communities i director d’Elecsum.

A més de la presència de l’Electra, el congrés va comptar amb el suport i la participació de diverses autoritats rellevants. L’alcalde de Barbastro, Fernando Torres; i María del Mar Vaquero, vicepresidenta segona i consellera d’Economia, Ocupació i Indústria del Govern d’Aragó, van donar la benvinguda als assistents i van compartir reflexions sobre el futur de l’energia.

Així mateix, personalitats destacades com Isaac Claver, president de la Diputació de Huesca, van contribuir al debat amb idees enriquidores, fent del congrés un espai d’intercanvi d’experiències.

Oriol Xalabarder, paper actiu durant el congrés

Oriol Xalabarder va destacar la necessitat imperiosa de digitalització i transformació en el sector. Les seves idees van ser reafirmades per Josep M. Salas de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència d’Espanya (CNMC), subratllant que aquest repte és compartit per tots els actors, reguladors inclosos.

D’altra banda, el 26 d’octubre, Xalabarder va liderar una taula rodona centrada en les “Claus per a la digitalització de l’activitat de distribució elèctrica d’àmbit local”. En aquesta taula van participar Fina Bernárdez, directora general d’Eléctrica de Barbastro; Juan Díaz, director general d’Electra de Carbayín; Albert Estapé, director general d’Anell i vicepresident d’ASEME; i Francisco Javier López, director general del Grup Gaselec i també vicepresident d’ASEME.

Tots els ponents van compartir les seves idees sobre els reptes i objectius del sector, destacant com la digitalització és clau per passar d’una activitat reactiva a una més proactiva. Durant aquesta taula rodona es van discutir estratègies innovadores i es van explorar vies per aconseguir un futur més sostenible i eficient en l’àmbit de la distribució elèctrica local.

Publicacions recomanades