Electra Caldense Distribució

L’Electra Caldense és un grup empresarial vinculat al sector de l’energia des de 1917. Les nostres activitats inclouen actualment la producció, distribució i comercialització d’electricitat, gas i serveis de telecomunicacions.

Electra Caldense Distribució és l’empresa del nostre grup dedicada a la distribució d’electricitat. La nostra missió és fer-te arribar l’energia que necessites on et calgui amb un servei fiable i de qualitat. Tenim les oficines a Caldes de Montbui, des d’on donem servei a cada cop més municipis de Catalunya.

Accedeix als següents apartats per a saber més sobre la nostra història, les empreses del Grup, els serveis que oferim i altres enllaços d’interès.

Fa 100 anys que som a prop teu, cada dia més.

segell
HISTÒRIA

100 Anys d’Electra Caldense

L’empresa calderina Electra Caldense, que enguany celebra el seu centenari, va néixer el 14 de setembre de 1917 per cobrir les mancances en el servei elèctric que tenia Caldes de Montbui a principis del segle XX.

Per poder arribar al segle de vida ha hagut de superar obstacles de tota mena, sobretot els derivats d’un sector, l’energètic, dominat pels grans monopolis.

El llibre “L’Electra, 100 anys d’electricitat a Caldes (1917-2017)”, editat amb motiu d’aquesta celebració, és un compendi de l’evolució històrica de l’empresa des de la seva fundació.

Actualment l’activitat principal del grup empresarial de l’Electra segueix sent la distribució i la comercialització d’electricitat, però també compta amb plantes de producció i alhora ofereix un ampli ventall de serveis relacionats amb l’energia: instal·lacions elèctriques i d’energia tèrmica, distribució i comercialització de gas, i darrerament serveis de telecomunicacions a través de fibra òptica.

Pel que fa a l’àmbit geogràfic, l’Electra manté el seu caràcter de servei local, centrat a Caldes i les poblacions més properes de les comarques del Vallès, si bé en els darrers anys també s’ha estès a altres comarques de Catalunya.

Descobreix la seva història

Capítol I: L’origen de l’energia elèctrica a Caldes

Capítol II: La fundació i els primers passos

Capítol III: Els anys foscos

Capítol IV: Caldes i l’electra creien

Capítol V: 1980 – 2000 Més enllà de Caldes

DISTRIBUIR ELECTRICITAT

Distribuir Electricitat

L’Electra Caldense Distribució és una empresa distribuïdora d’electricitat a Catalunya.

Però què vol dir això exactament?

Per entendre-ho, has de saber que en el sector elèctric existeixen tres tipus d’operadors:

1.          Empreses generadores: produeixen l’electricitat que consumim.

2.          Empreses distribuïdores: transporten l’electricitat fins als usuaris.

3.          Empreses comercialitzadores: venen l’electricitat als consumidors.

Per tant, la funció d’una empresa distribuïdora d’electricitat com la nostra és transportar l’electricitat fins a les llars o empreses que la consumeixen. Això requereix la instal·lació i manteniment de tota la infraestructura necessària (cables, comptador, etc.) perquè l’electricitat arribi fins al lloc on es necessita. A més a més, l’empresa distribuïdora també és responsable de garantir la qualitat del servei (evitar talls o oscil·lacions en el corrent).

Com pots veure, les empreses distribuïdores d’electricitat fem una feina molt important, tot i que no som tan conegudes com les empreses comercialitzadores, que són aquelles amb les que signes el teu contracte de subministrament i a les que pagues la factura cada mes.

Malgrat això, distribuir electricitat és una gran responsabilitat que requereix coneixements i experiència en el sector. Al nostre Grup fem aquesta tasca des de fa més de 100 anys i cada dia ens seguim esforçant per a oferir el millor servei. Perquè l’electricitat no pot fallar mai!

ACCIONISTES

ACCIONISTES ELECTRA CALDENSE S.A.

A continuació pots consultar la darrera informació disponible per als accionistes d’Electra Caldense S.A. És el grup empresarial al qual pertany Electra Caldense Distribució. Si ets accionista o tens qualsevol consulta relacionada amb les nostres accions, posa’t en contacte.

Convocatoria Juntes Ord i Extr 26 Juny 2017.pdf

ELECTRA CALDENSE HOLDING

Electra Caldense Holding

Electra Caldense Holding és la capçalera del grup empresarial l’Electra, al qual pertany Electra Caldense Distribució (Electra Caldense S.A.). Aquesta va ser fundada el 1917 per un grup d’industrials i prohoms de Caldes de Montbui, que volien assegurar l’existència d’un subministrament elèctric de qualitat i quantitat que fos suficient per garantir el correcte desenvolupament del territori.

Per tant, la primera activitat de l’Electra va ser la distribució d’electricitat, una tasca que continuem realitzant un segle després. Però el Grup es va anar diversificant cap a altres vessants del sector energètic i també es va introduir en activitats com les telecomunicacions.

Actualment, l’Electra Caldense Holding inclou entre d’altres les següents filials:

  • Electra Caldense Distribució, empresa distribuïdora d’electricitat.
  • Electra Caldense Energia, empresa comercialitzadora d’electricitat.
  • Electra Comercial, empresa d’instal·lacions i manteniments d’electricitat i gas.
  • Probiomassa: empresa que fomenta l’ús de biomassa i altres energies renovables.
  • Cingles Comunicacions: solucions de telecomunicació per a particulars i pimes.

Per a obtenir més informació sobre el nostre Grup, visita Electracaldenseholding.com

ENLLAÇOS D'INTERÉS

Enllaços d’Interés

Si t’interessa obtenir més informació sobre el sector de l’energia, la normativa actual, els reglaments aplicables a les instal·lacions elèctriques, etc. consulta els enllaços següents.

Recorda que, si tens qualsevol dubte relacionat amb el teu subministrament elèctric o els serveis que oferim, pots posar-te en contacte amb el nostre departament d’atenció al client.

Introdueix la teva cerca i prem Entrar